Noviteti
4

Ford predstavio novi Mustang

Klix.ba
Kompanija Ford je otkrila izgled svog novog modela Mustang. Model je u potpunosti redizajniran za 2015. godinu, pa su promjene sada relativno male, ali uključuju nove pakete opreme i različite opcije kada je riječ o vizuelnom izgledu.

Mustang EcoBoost Premium može biti opremljen novim paketom Pony, koji uključuje amblem, bočne linije, hromirane lajsne i unikatne 19-inčne aluminijske naplatke.

Kupci Mustanga GT mogu naručiti novi Black Accent paket, koji donosi crni stražnji spojler, crne ambleme i specijalne 19-inčne naplatke od legura.

Ako to nije dovoljno, Mustang GT može biti opremljen i California Special paketom, koji uključuje bočne linije, kao i linije na poklopcu motora te stražnjem spojleru. Paket donosi i prednji spliter, redizajniranu prednju masku, šipku za učvršćivanje šasije i 19-inčne crne aluminijske naplatke. Unutrašnjost je presvučena Ebony kožom, a sjedišta Miko materijalom, korišten je crveni konac, a postavljeni su i aluminijski ukrasi na instrument tabli.

Mustang GT kabriolet je dobio novi Performance paket, koji donosi veći hladnjak, šipku za učvršćivanje karoserije, sportski ovjes i izdržljivije opruge. Osim toga, tu je i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, prednji spliter agresivnijeg izgleda, kao i 19-inčni crni aluminijski naplaci sa ljetnim gumama visokih performansi. Promjene zaokružuju poboljšani sistem kontrole stabilnosti, poboljšani sistem upravljanja i pomoćni instrumenti.

Mustang GT je dobio i pokazivače smjera koji podsjećaju na Mustang iz 1967. godine. Novi model može biti opremljen i SYNC 3 infotainment sistemom, kao i crvenim krovom i crnim ili srebrenim linijama.