Opet najbolji
23

Ferrarijev biturbo V8 osvojio prestižnu nagradu Međunarodni motor 2017. godine

Klix.ba
Ferrarijev 3,9-litarski biturbo V8 motor koji pokreće modele 488 GTB, California T i GTC4Lusso T osvojio je jednu od najprestižnijih nagrada u svijetu automobilskog inžinjeringa.

Drugu godinu zaredom Ferrari kući odlazi s prestižnom nagradom Međunarodni motor godine koju je za 2017. osvojio njihov 3,9-litarski biturbo V8 motor koji slavna italijanska automobilska kompanija u ovom trenutku ugrađuje u modele 488 GTB/488 Spider, California T i GTC4Lusso T. Motor je također osvojio i nagradu Najbolji motor visokih performansi u kategoriji od tri do četiri litra radne zapremine.

Ferrari je od 1999. godine do sada nagradu za Motor godine osvajao više puta od bilo kojeg drugog automobilskog proizvođača, a među nagrađenim motorima bio je i čudesni atmosferski 6,3-litarski V12 koji pokreće Ferrarijev GT model F12berlinetta.

"Ferrarijev V8 motor nagradili smo drugi put zaredom zbog nekoliko izvanrednih karakteristika koje ga krase, gdje spada i izvanredan zvuk koji taj motor proizvodi", izjavio je osnivač izbora za međunarodni motor godine Tony Robinson.

Do drugog mjesta u generalnom poretku stigao je Porscheov trolitarski 6-cilindarski boxer motor koji pokreće model 911 Carrera, a treće je mjesto pripalo BMW-ovom 1,5-litarskom trocilindarskom motoru koji pokreće hibridni model i8.

Nagrađeni V8 motor koji pokreće Ferrari 488 GTB raspolaže sa 670 KS, što je u slučaju spomenutog modela dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon tri sekunde i maksimalnu brzinu 325 km/h.