Uz 508 RXH stiže i koncept HX1
0

Dva Peugeotova noviteta u Frankfurtu

Sarajevo-x.com
Peugeot nastavlja i u 2011. godini ofanzivno lansiranje novih modela predstavljajući 508 RXH kao i konceptni HX1. Ovi modeli će biti predstavljeni na Sajmu automobila u Frankfurtu koji se održava od 15. do 25. septembra 2011. godine.
Nakon modela 3008 Hybrid 4, prvog svjetskog dizel-hibrid automobila, Peugeot je ovim motorom odlučio opremiti i 508 RXH. Tako 508 RXH dolazi sa 2.0 HDi FAP dizel motorom smještenim u prednji dio vozila i sa 163 KS, dok su zadnji točkovi pogonjeni elektro-motorom sa 37 KS. Ova motorizacija obezbjeđuje ukupnu snagu od 200 KS te pogon na sva četiri točka. U Frankfurtu će biti prezentovana ograničena serija od 300 primjeraka koji će se moći rezervisati preko interneta.

Predstavljanjem konceptnog modela HX1 Peugeot želi osjetiti reakcije posjetilaca na vozilo za šest osoba sa nekonvencionalnim izgledom koje je sportski nastrojeno uz izuzetnu aerodinamiku. Sa dužinom od 4,93m, neobičnim dizajnom vrata i prilagodljivom unutrašnjošću nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Da Peugeot dizajneri i dalje teže inovativnim rješenjima koja će vozačima omogućiti sigurnu i udobnu vožnju, dokaz je i nagrađivani sistem mobilnosti “Mu by Peugeot” koji će također biti prezentovan na Sajmu.