Noviteti
3

Cadillac predstavio ATS Crimson Sport Edition

Klix.ba
Dan nakon preliminarne najave Cadillac je zvanično predstavio svoj model ATS Crimson Sport Edition koji će se nuditi isključivo u crvenoj metaliziranoj boji.

Posebna edicija opremljena je novim aerodinamičkim karoserijskim dodacima koji uključuju prednji usmjerivač zraka, redizajnirane obloge pragova, novi zadnji difuzor zraka i decentan spojler na poklopcu prtljažnika.

Ekskluzivno za ovu priliku Cadillac je ponudio i 18-inčne Manoogian felge sa deset krakova. Unutrašnjost se nudi uz četiri moguće kombinacije boja (crvena, boja karamele, crna i siva), a pored grijanih prednjih sjedišta vozač dobija i grijani upravljač.

Automobil će se nuditi sa dvije benzinske motorne opcije. Slabiji dvolitarski četverocilindarski turbo motor razvija 272 KS i 352 Nm obrtnog momenta, dok 3,6-litarski V6 razvija 321 KS i 372 Nm obrtnog momenta.

Prodaja počinje za nekoliko dana, a početna cijena automobila iznosi 46.010 dolara. U Cadillacu nisu saopštili koliko će se primjeraka ove edicije proizvesti, ali su izjavili da će se ATS Crimson Sport proizvoditi samo ovog proljeća.