U vrhu ponude
0

BMW predstavio osvježeni, agresivniji i luksuzniji X7

D. B.
(Foto: Klix.ba)
BMW je zvanično predstavio obnovljeni veliki luksuzni SUV s oznakom X7.

Odmah na prvi pogled se vide podijeljena prednja svjetla, agresivniji izgled, a ove karakteristike će prema riječima čelnika iz BMW-a biti dio i ostalih luksuznih modela.

X7 će definitivno biti najskuplji BMW-ov SUV, a zadatak redizajnirane verzije je ovaj SUV ostane ispred nadolazećeg novog Range Rovera. U tu svrhu je X7 dobio dodatnu tehnologiju te agresivniji dizajn.

Prednja svjetla su sad podijeljena, gore su LED dnevna svjeta koja licu modela X7 daju "oči" dok su glavna svjetla smještena ispod. Bubrežasta rešetka hladnjaka je očekivano veća, a sada može biti i osvijetljena po želji kupca i uz doplatu. Oni koji ne žele standardni X7 i imaju nešto veći budžet, onda mogu izabrati još "opasniju" M Sport verziju.

Ovo je prvi BMW koji će se nuditi s 23-inčnim felgama.

U unutrašnjosti su dugmad zamijenjena crnim dijelovima na armaturnoj ploči kaki obi izgled bio više minimalistički i "list". Za kontrolu klima uređaja i uključivanje grijača sjedišta mora se koristiti veliki 14,9-inčni zakrivljeni ekran koji se nalazi i u potpuno električnom modelu iX.

To se nekima neće svidjeti jer sada moraju "roviti" po opcijama i tražiti podmenije umjesto da sve obave pritiskom na jedno dugme i nastave gledati gdje voze.

Svih sedam sjedišta su motorizovana te se mogu sklopiti dodirom na dugme. Unutrašnjost je presvučena veganskom kožom.

Svaki X7 je opremljen 48-voltnim hibridnim sistemom. X7 M60i V8 razvija 523 KS, a dostupan je i 3,0-litarski 6-cilindrični motor koji isporučuje 374 KS. X7 40d nudi 320 KS, a bez obzira na izbor, sve verzije imaju pogon na sva četiri točka te novi osmostepeni automatski mjenjač u standarnoj verziji.

Zračni ovjes je također standardan, a BMW radi na aplikaciji koja će omogućiti vlasnicima da prilagode visinu automobila putem smartphonea.

Vezani članci