750 primjeraka
7

BMW predstavio M4 Edition M Heritage

D. B.
(Foto: Klix.ba)
Špijunske fotografije prikazuju da BMW vrijedno radi na sljedećoj generaciji Serije 4 uključujući M4 verzije, ali to ne znači da su Bavarci završili s aktuelnim modelom.

BMW je predstavio M4 Edition M Heritage dostupan ekskluzivno kao coupe (F82), a povod je proslavljanje svega što poredstavlja M GmbH odjel i što je uradio od svog začetka 1972. godine.

Bavarska kompanija će ponuditi M4 u dobro poznatim M bojama, što znači da će kupci moći birati između Laguna Seca plave, Velvet plave i Imola crvene II. Bez obzira na boju, sportski coupe dolazi s krovom napravljenim od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP) koji je ukrašen dekorativnom linijom u tri M boje. Ova linija će biti nanesena na kompozitni materijal specijalnim procesom proizvodnje.

M Heritage verzija se ističe i zahvaljujući 20-inčnim naplacima od legura koji dolaze u Orbit sivoj boji i ekskluzivni su za ovaj ograničeni coupe. Na njima su gume visokih performansi i dimenzija 265/30 R20 naprijed te 285/40 R20 nazad.

Specijalna edicija je bazirana na Competition paketu, što znači da njegov 3,0-litarski motor s turbopunjačem razvija 444 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Redni šestak je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za oko četiri sekunde prije nego dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Unaprijeđen je i Adaptivni M ovjes zahvaljujući novim amortizetima, oprugama i stabilizatorima. Modovi vožnje su rekalibrirani, a Active M diferencijal i dinamički sistem kontrole stabilnosti su također unaprijeđeni.

BMW će proizvesti 750 primjeraka specijalnog modela M4 Edition M Heritage, a proizvodnja počinje krajem godine. Cijena zasad nije poznata.