Noviteti
0

FOTO+VIDEO / BMW otkrio Coupe serije 6

Sarajevo-x.com
Kompanija BMW je otkrila svoj Coupe serije 6 uoči njegovog debija na sajmu automobila u Šangaju.

Dizajniran kako bi postao "automobil iz snova", coupe posjeduje "nos" nalik ajkulinom, bi-ksenonske farove i prednju masku nagetu prema naprijed. Stražnji dio karakterišu prozori bez ramova, hromirani detalji, dvostruki izduvni sistem, LED stražnja svjetla i poklopac prtljažnika sa integrisanim spojlerom.

Unutrašnjost je izrađena od materijala visoke kvalitete. Izdvojiti se mogu Dakota kožna sjedišta, crni sjajni detalji (dostupni su i oni od brušenog aluminija i drveta), iDrive ekran veličine sedam inča i veliki prtljažnik zapremine 460 litara. Kupci od dodatne opreme mogu odabrati grijanje, odnosno hlađenje sjedišta, panoramski krov, audio sistem Bang & Olufsen, te GPS navigaciju sa poboljšanjim ekranom veličine 10,2 inča.

Što se tiče tehnologije, automobil posjeduje "head-up" ekran, kameru na stražnjem dijelu, night-vision sistem (sa sistemom prepoznavanja pješaka), parking senzore i sistem koji upozorava na napuštanje/promjenu trake kretanja automobila.

U ponudi će se naći dva motora. Verziju 640i će pokretati 3,0-litarski motor sa turbopunjačem i šest redno postavljenih cilindara koji će isporučivati 315 KS uz 450 Nm obrtnog momenta. Uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem, automobil će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 5,4 sekunde, pri čemu će moći ostvariti maksimalnu brzinu od 250 km/h. Uprkos impresivnim performansama, motor je relativno skroman jer prosječna potrošnja iznosi 7,7 litara na stotinu pređenih kilometara, uz emisiju CO2 od 179 g/km.

S druge strane, verzija 650i posjeduje 4,4-litarski v8 motor sa 402 KS i 600Nm obrtnog momenta. Ova snaga omogućava ubrzanje do stotke za 4,9 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 250 KS. Prosječna potrošnja iznosi 10,4 litra na 100 kilometara, a emisija CO2 je 243 g/km.

Cijene još uvijek nisu objavljene.