Noviteti
0

Bentley Mulliner Arnage Limousine

Klix.ba
VW planira predstavljanje tržištu super luksuznu verziju Bentleya koji bi trebao predstavljati izravnog konkurenta Mercedesovom Maybachu.

Ovaj najnoviji Bentley će nositi ime Mulliner Arnage Limousine a posjedovati će pored ogromne količine opreme čak i 55 centimetarski TV ekran.

Prvu prezentaciju ova specijalna serija će imati na Paris Motorshow-u u septembru ove godine.

Međuosovinski razmak je u odnosu na "običnog" Arnagea produžen za čak 72,8 cm te kao što se može i pretpostaviti imati će veoma prostranu unutrašnjost. Putnici odzada će moći protegnuti noge sve do oslonaca koji se u slučaju potrebe pretvaraju u prava sjedišta okrenuta u pravcu obrnutom od pravca vožnje. Ugođaju će pridonjeti i ogromni krovni otvor koji se nalazi iznad glava putnika na zadnjim sjedištima.

Potvrđenoj ekskluzivnosti u prilog svakao ide i činjenica da se za unutrašnju rasvjetu neće koristiti konvencionalne sijalice nego optička vlakna koja će obezbjediti poseban ugođaj topline prostora za putnike.

Od svega nabrojanog ipak se izdvaja 55 centimetarski TV ekran koji je uklopljen u mjesto pregrade koja dijeli zadnji i prednji putnički životni prostor.

Ispod haube će se nalaziti obnovljeni 6.7 litreni V8 agregat vrijedan suhog zlata a koji isporučuje čak 410 KS te će zahvaljujući njemu ova teška limuzina biti sposobna za visoke brzinske prosjeke i strijelovita ubrzanja.

Bentley i Mulliner su ovim plodom svoje najnovije saradnje na najbolji način okrunili dugogodišnju saradnju u stvaranju luksuznih limuzina.