Roadster snova
3

Aventador S dobio i Roadster verziju

Klix.ba
Lamborghini će na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstaviti Aventador S Roadster čija osnovna cijena iznosi 313.666 eura.

Lamborghini Aventador S Roadster u prodajne salone stiže početkom naredne godine, a i open-air verziju pokreće centralno smješten atmosferski 6,5-litarski V12 motor koji pri 8.400 obr/min raspolaže sa 740 KS. 690 Nm najvećeg obrtnog momenta dostupno je pri 5.500 obr/min. Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač.

U situaciji u kojoj ne bi bilo ugodno voziti se pod otvorenim nebom, krov iznad glave vozača i njegovog saputnika čine dva pomična karbonska panela čija masa iznosi manje od šest kilograma. Među nekolicinom opcionih dodataka je i prozirni elektropokretan poklopac motora koji okolini pruža pogled na jedan od najsnažnijih motora današnjice.

Aventador S Roadster od 0 do 100 km/h stiže nakon 3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 350 km/h. Vozaču je na usluzi aktivni ovjes, aktivna aerodinamika, upravljanje preko obje osovine i sistem EGO s kojim može odabrati jedan od tri ponuđena radna programa (Strada, Sport ili Corsa).