{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Audi predstavlja A7 Sportback h-tron quattro

21.11.2014. u 09:37
14
18
Audi predstavlja A7 Sportback h-tron quattro
14
Audi predstavlja A7 Sportback h-tron quattro
U okviru Sajma automobila u Los Angelesu 2014. Audi poziva međunarodne novinare da sami dožive prve kilometre sa nosiocem tehnologije na javnim cestama.
"A7 Sportback h-tron quattro je tipičan Audi – sportski i efikasan istovremeno.
Koncipiran kao e-quattro, on sa dva elektromotora pokreće sva četiri točka", objašnjava prof. dr. Ulrich Hackenberg, direktor Audija za tehnički razvoj, i dodaje: "Sa konceptom Car h-tron pokazujemo da savladavamo i tehnologiju gorivih ćelija. Čim tržište i infrastruktura to opravdavaju, mi možemo ući u serijsku proizvodnju".

U pogonu gorivih ćelija A7 Sportback h-tron quattro treba samo oko jedan kilogram vodika na 100 kilometara vozne dionice – sadržaj energije odgovara onom od 3,7 litra benzina. Volumen spremnika čini mogućim domet više od 500 kilometara.

Postupak punjenja spremnika traje – kao kod automobila sa motorima sa unutarnjim sagorijevanjem – samo oko tri minute. Dodatni domet do 50 kilometara omogućuje bateriju, koja obuhvata 8,8 kW/h, koja se može napuniti pomoću rekuperacije, alternativno i na utičnici. Kao Plug-in-hibrid A7 Sportback h-tron quattro sebi stvara ubuduće važnu rezervu dometa, saopćeno je iz Audija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: