Noviteti
3

Audi Q7 stigao u Detroit

Klix.ba
Kompanija Audi je predstavila novi model Q7 na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu.

Automobil je dizajniran tako da postavi nove standarde u svom segmentu. Radi se o redizajniranom modelu koji je dobio Xenon, LED ili Matrix LED farove. Odlikuju ga istaknute karakterne linije, strmiji D stub i revolucionarni stražnji dio.

Eksterijer je već kritikovan, a unutrašnjost je izrađena od visokokvalitetnih materijala i moderno je dizajnirana. Postavljeno je LED ambijentalno osvjetljenje, prisutni su drveni i aluminijski ukrasi, a u unutrašnjosti se nalaze sjedišta koja mogu biti presvučena Alcantarom, Cricket i Valcona kožom. Poboljšan je i MMI infotainment sistem, a ugrađen je i novi klima-uređaj sa zasebnim TFT ekranom.

Automobil može biti opremljen mnogim dodacima uključujući i 10.1-inčne tablet kompjutere i 3D Bang & Olufsen audiosistem.

Ponudu motora čine 2,0-litarski TFSI motor koji razvija 248 KS uz 370 Nm obrtnog momenta, 3,0-litarski TFSI motor koji isporučuje 328 KS uz 440 Nm, 3,0-litarski TDI motor koji nudi 214 KS uz 500 Nm obrtnog momenta i 3,0-litarski TDI motor koji proizvodi 268 KS uz 600 Nm obrtnog momenta.

U ponudi će se naći i Q7 e-tron quattro plug-in hibrid, koji će činiti 3,0-litarski TDI motor osmostepeni tiptronic mjenjač sa integrisanim električnim motorom. Crossover isporučuje ukupnih 369 KS uz 700 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za šest sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 225 km/h. Prosječna potrošnja iznosi 1,7l/100 km, a automobil može preći 56 km koristeći samo električni pogon.

Bez obzira na odabir motora, kupci mogu očekivati bolje performanse zahvaljujući smanjenju težine od 325 kg.