U prodaji već od ovog mjeseca
0

Audi A3 Sportback stiže u BiH

Audi press služba
Audi predstavlja novi model Audi A3 Sportback, čija prodaja na našem tržištu počinje ovog mjeseca. Ultra lagana karoserija, kao temeljna karakteristika ovog automobila, smanjila je njegovu ukupnu masu, postavljajući novi rekord u ovom području.
Početna cijena modela A3 Sportback 1.2 TFSI Attraction (77kW) je 35.861 KM
Početna cijena modela A3 Sportback 1.2 TFSI Attraction (77kW) je 35.861 KM
Motori su snažni i efikasni, a informacijski sistemi zabave postavljaju nove standarde u segmentu premium kompaktnih vozila. Početna cijena modela A3 Sportback 1.2 TFSI Attraction (77kW) je 35.861 KM, a najprodavaniji model na našem tržištu je A3 Sportback 1.6 TDI Attraction 77 kW, sa manuelnim mjenjačem sa 6 brzina, sa početnom cijenom 40.500 KM. Svi novi Audi modeli na našem tržištu dolaze sa 4 godine garancije.

Novi Audi A3 Sportback je dugačak, sportski i elegantan. Po dužini (4.310 mm), širini (1.780 mm) i visini (1.425 mm) vrlo malo nadmašuje prethodnika, dok međuosovinski razmak sada mjeri 2.636 milimetara, što predstavlja povećanje od evidentnih 58 mm. U poređenju sa A3 s troja vrata, ovaj model ima za 35 milimetara duži razmak između osovina.

Dizajn s tri bočna prozora djeluje zategnuto i skoncentrisano, a svaki je detalj precizan i izražajan. Upečatljiv element prednjeg kraja je markantna Singleframe rešetka hladnjaka sa zakošenim gornjim uglovima, izvedena u specifično sivoj nijansi. Donji rubovi ravnih prednjih svjetala odrezani su pod uglom; po želji su dostupna i Xenon plus svjetla s LED dnevnim svjetlima. Veliki usisnici zraka na prednjem kraju novog A3 Sportback jasno nagovještavaju veliku snagu motora.

Audijev princip ultra lake karoserije već dugo je temeljna karakteristika ove marke. Ovaj način konstrukcije smanjio je masu novog A3 Sportback za 90 kilograma u odnosu na prethodni model.

Ultra lagana karoserija, kao temeljna karakteristika ovog automobila
Ultra lagana karoserija, kao temeljna karakteristika ovog automobila
Unutrašnji prostor novog A3 Sportback odiše elegantnim, čistim i jasnim dizajnom, održava luksuz automobila visoke klase.

1.6 TDI je najefikasniji pogon u ponudi ovog modela. Ovaj kompaktni dizel, koji je karakterističan po minimalnom unutrašnjem trenju, u kombinaciji s ručnim mjenjačem u prosjeku troši samo 3,8 litara na 100 kilometara (99 grama CO2 po km). Ovaj 1,6 - litarski motor ubrzava A3 Sportback od nula do 100 km/h za 10,9 sekundi, do maksimalne brzine od 194 km/h.

Svi motori u novom Audiju A3 Sportback su spojeni s ručnim 6-stepenim mjenjačem. Mjenjač S tronic je kao opcija dostupan sa svim motorima.