Volvo predstavio limitiranu seriju
0

Atraktivni C70 u verziji Inscription

Sarajevo-x.com
Volvo je predstavio Inscription verziju kabriolet modela C70, kojeg krase brojni unikatni detalji, kao što je obojena maska hladnjaka i crne 18-inčne felge, te specijalni materijali u unutrašnjosti.

„Volvo C70 je istinska ikona naše modelske ponude. Njegova nova Inscription verzija, bazira se na humanoj Designed Around You filozofiji, te kao takva nudi poseban tretman ljubiteljima coupe, odnosno kabriolet vozila.“ - tvrdi Doug Speck, potpredsjednik odjela za marketing, prodaju i odnose sa kupcima pri Volvo Car korporaciji.

Inscription verzija može se kombinovati sa svim motorima, dostupnim za Volvo C70, odnosno T5 petocilindarskim turbobenzincem sa 230 KS i dva petocilindarska turbodizelaša - D4 sa 177 KS i D3 sa 150 KS. Dostupne su i tri karoserijske boje Black Stone, Black Sapphire metalik i Ice White. Ekskluzivan nastup unaprijeđuju i 18-inčne crne felge sa poliranim krakovima i obodom, te sjajna maska hladnjaka i LED dnevna svjetla.

Enterijer Volva C70 Inscription krasi poseban izgled sa specifičnim elementima kao što su kožom presvučena komandna tabla sa kontrastnim opšivom, ekskluzivne presvlake, Inscription natpis na prednjima naslonima za glavu, specijalni tepisi, upravljač i ručica mjenjača sa aluminijskim umecima, sportske nožne komande sa aluminijskim umecima, i slični detalji.

Volvo C70 Inscription će biti predstavljen na sajmu automobila u Los Angelesu 16. novembra, nakon čega počinje i prodaja. Bit će dostupan širom svijeta sa lokalnim adaptacijama. Proizvodnja je limitirana na 2.000 primjeraka godišnje.