Noviteti
34

Apollo gume dostupne u ponudi Sava Trgovine

Klix.ba
U ponudi Sava Trgovine pred nadolazeću zimsku sezonu stigle su gume Apollo. U pitanju su gume za putnička vozila respektabilnih voznih osobina po izuzetno povoljnijim cijenama, koje se izdvajaju u masi sličnih ekonomski orijentisanih guma na tržištu.

Kada kupujete automobilske gume jedna od prvih i bitnih odrednica je da birate provjerene gume kod poznatih i provjerenih trgovaca. Novost na tržištu, ali nikako novost u gumarskoj industriji su Apollo gume.

Svjetski poznati gumar Apollo Tyres LTD putem svoje franšize na bh. tržište je plasirao Apollo gume preko ovlaštenog i dugogodišnjeg zastupnika Sava Trgovina d.o.o. iz Sarajeva. U pitanju su gume za putnička vozila respektabilnih voznih svojstava po iznimno povoljnijim cijenama, koje se izdvajaju u masi sličnih ekonomski orijentisanih guma na tržištu.

Posljednju deceniju u ponudi Sava Trgovine nalaze se premium gume holandskog Vredesteina, koji se u međuvremenu udružio sa kompanijom Apollo u cilju ekspanzije na evropskom i sjevernoameričkom tržištu. Trenutno iz proizvodnih pogona nove kompanije ApolloVredestein BV u holandskom Enschedeu, sa godišnjim kapacitetom od preko šest miliona ljetnih, zimskih i cjelogodišnjih guma, pristižu visokokvalitetne gume pod imenima Apollo i Vredestein, a oba branda su sada dostupna i na našem tržištu.

Projekat ApolloVredestein će dotaći novi poslovni zamah otvaranjem druge tvornice u EU. Naime, pored proizvodnih postrojenja u matičnoj Holandiji, početkom 2017. godine biće otvorena 475 miliona eura vrijedna tvornica u mađarskom Gyongyoshalaszu. Puni godišnji kapacitet mađarske tvornice, udaljene 100 km istočno od Budimpešte, biće 5,5 miliona putničkih i guma za laka komercijalna vozila, odnosno 675.000 pneumatika za teretna vozila.

Sa ovako snažnim referencama, Sava Trgovina ponosno predstavlja Apollo liniju guma zavidnih performansi, dinamičnog dizajna i krajnje povoljne cijene. Za razliku od mnogih drugih nepoznatih i sumnjivih proizvoda koji su preplavili tržište, Apollo gume imaju jak i pouzdan pedigre da odgovore na sve veće zahtjeve kupaca i u ekonomskoj klasi.