Noviteti
21

Alfa Romeo predstavio Giuliettu Sprint Speciale

Klix.ba
Alfa Romeo je svoju ponudu modela Giulietta proširio posebnom edicijom Sprint Speciale čija početna cijena iznosi 27.500 eura.

Edicija Sprint Speciale zasnovana je na Giulietti Sprint koja je svoju premijeru imala prošle godine, a unaprijeđena Giulietta stiže sa redizajniranim odbojnicima, drugačijim oblogama pragova, većim promjerom izduvnih završetaka, drugačijom maskom hladnjaka, redizajniranim ručkama na vratima i novim elementima oko prednjih svjetala za maglu.

Unutrašnjost je opremljena novim sportskim sjedištima koja su obložena crnom alkantarom i prošivena crvenim koncem. Tu je i kožom obložen sportski upravljač, nova aluminijska ručica mjenjača i sportske aluminijske papučice. U dio standardne opreme spada automatski klima-uređaj i multimedijalni sistem Uconnect kojim se upravlja preko 5 ili 6,5-inčnog displeja.

U poređenju sa modelom Sprint, model Sprint Speciale dobio je dodatno unaprijeđen sportski ovjes i efikasnije kočnice koje za Alfu u ovom slučaju isporučuje Brembo.

Giulietta Sprint Speciale nudit će se na italijanskom tržištu sa 4 ponuđena motora (3 dizelska i 1 benzinski) s rasponom snage od 120 do 175 KS.