Novi Hyundai Santa Fe najsigurniji je u klasi

Klix.ba
25.1.2013. u 10:18
8
9
Novi Hyundai Santa Fe najsigurniji je u klasi
8
Hyundaijeva treća generacija modela Santa Fe, prema testovima koje je radio EuroNCAP, proglašena je najsigurnijim automobilom u klasi u 2012-oj godini.

Santa Fe je kroz sve kategorije testova kojima je podvrgnut ostvario najbolje rezultate u klasi, čime je postao jedno od najsigurnijih vozila koje je do sada bilo podvrgnuto rigoroznim testovima EuroNCAP-a, ali i ubjedljivo najbolje vozilo u klasi velikih SUV-ova, sa rezultatima koji su ispred onoga što su postigli Mercedes M i Range Rover.

U kategoriji zaštite odraslih putnika prilikom bočnog udara u vozilo, Santa Fe je osvojio 96 odsto od maksimalnog broja poena, dok je u kategoriji zaštite djece osvojio 89 odsto poena.

Da su u Hyundaiju beskompromisno bili posvećeni sigurnosti prilikom kreiranja novog Santa Fea potvrđuje i implementiranje sistema aktivnog poklopca motora. U slučaju udara u pješaka spomenutim sistemom reducira se sila udara, samim tim i nivo ozbiljnih povreda.


Nakon ostvarenog uspjeha, u Hyundai Motor Europe mogu biti ponosni na urađeni posao. Sasvim sigurno priznanje će u najbližoj budućnosti stići i od evropskih kupaca.

Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: