{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova fabrika Renault-Nissan Alijanse u Maroku

S
10.2.2012. u 14:12
0
6
Nova fabrika Renault-Nissan Alijanse u Maroku
0
Renaultovo prisustvo u Maroku traje već više od 80 godina. Ovu zemlju krasi izuzetno povoljan geografski položaj između Atlanskog okeana i Sredozemnog mora. Renault je prepoznao ambiciju Maroka ka industrijskom razvoju, te je uz pomoć domaćih vlasti, novom fabrikom u Tangieru postavio novi globalni standard za automobilsku industriju.
U novoj će se fabrici sklapati novi MPV model Dacia Lodgy. Time će se rasteretiti fabrike u Pitestiju i Kazablanki, koje rade punim kapacitetom, a Alijansa će moći udovoljiti zahtjevima kupaca za pristupačnijim modelima, koji nude odličan odnos uloženo-dobiveno. Uporedo sa fabrikom u indijskom Chennaiju, novi pogon u Tangieru, bit će ključan za globalni rast Alijanse. Kako bi se postigli najbolji mogući standardni kvalitete, organizovan je ambiciozan trening program svih zaposlenih.

Osim toga, nova je fabrika dizajnirana kako bi udovoljila ekološkoj politici Alijanse, čemu svjedoči smanjenje emisije ugljen dioksida za čak 98 posto, što predstavlja godišnje smanjenje ukupne emisije ugljen dioksida od 135.000 tona. Naime, fabrika neće ispuštati otpadne vode u prirodu, a i ukupna količina potrebne vode, smanjena je za 70 posto. Ovaj je rad prepoznala i Evropska Unija, zbog čega je Renault u 2011. godini osvojio petu po redu Sustainable Energy Europe nagradu u kategoriji proizvodnje.

Renault je sa prodajom vozila u Maroku krenuo 1928. godine, a danas je najprodavaniji brend u ovoj zemlji. U prošloj 2011. godini, Renault grupacija je zabilježila tržišni udio od 37 posto i to sa brendovima Dacia (koja je i tržišni lider), odnosno Renault (drugi po prodaji). Renault grupacija također posjeduje i najveću prodajnu mrežu u Maroku sa 64 prodajno-servisna objekta, a čak 97,4 posto kupaca izražava zadovoljstvo kupljenim vozilima i postprodajnim aktivnostima. Renault u Maroku već posjeduje fabriku u Kazablanki u kojoj se proizvode putnički i dostavni Kangoo, Logan i Sandero.

Renault-Nissan alijansa je strateško partnerstvo između evropskog Renaulta i japanskog Nissana, koje datira od 1999. godine. Alijansa je u 2011. godini prodala 8,03 miliona vozila, uključujući i vozila novog ruskog partnera AvtoVaz. U proteklih 12 godina, multikulturalna alijansa snažno se razvila, naročio na rastućim tržištima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: