auto
0

Nissan povećao prodaju u BiH za 135 posto

Sarajevo-x.com
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan je sumirao svoje prodajne rezultate na bosanskohercegovačkom tržištu za 2010. godinu, te utvrdio da je ona završena sa ukupno 136 prodatih vozila, odnosno 119 putničkih i 17 privrednih, što predstavlja povećanje od skoro 135 posto u odnosu na 2009. godinu. Najbolji prodajni rezultat, tokom protekle godine, ostvaren je u novembru, kada je isporučeno 27 automobila, navode iz Nissana.

Najprodavaniji model nesumnjivo je novi Qashqai, koji je u obje verzije (Qashqai i Qashqai +2) pronašao put do čak 70 novih vlasnika, te tako čini nešto preko 51 posto ukupne prodaje.

Pored modela Qashqai, nastavku dobrih prodajnih rezultata Nissana u 2011. godini će zasigurno doprinijeti i atraktivni gradski crossover model Juke, koji je u samo 2 mjeseca komercijalizacije pronašao 12 kupaca. Originalnim vizuelnim nastupom, vrhunskom voznom dinamikom i cijenom koja starta već od 29.000 KM, ovaj će automobil nesumnjivo biti česta pojava na bosanskohercegovačkim cestama.

Za više informacija o Nissan modelima i akcijama posjetite www.nissan.ba ili ovlaštene Nissan trgovce za područje BiH: Autohit Sarajevo, Union Auto Banja Luka i Guma M Mostar.

Vezani članci