auto
0

Nissan ne odustaje od WEC-a

Klix.ba
Nakon debakla na ovogodišnjem izdanju trke 24 sata Le Mansa i augustovske najave o potpunom povlačenju iz WEC šampionata (World Endurance Championship), u Nissanu su ipak donijeli odluku da će u najsnažnijoj klasi LMP1 okušati sreću i naredne godine.

U nastojanju da naredne sezone budu znatno konkurentniji, brži i pouzdaniji, što nije bio slučaj u ovogodišnjem nastupu na najprestižnijoj trci 24 sata Le Mansa, u Nissanovoj diviziji zaduženoj za trkaće projekte napravili su višestruke promjene na svom LMP1 hibridnom prototipu GT-R Nismo, a za nastup u WEC šampionatu naredne godine Michelin će im isporučiti novorazvijene gume.

Bez obzira na mnogobrojne modifikacije na automobilu, jedinstven izvorni dizajn koji uključuje prednji pogon i naprijed smješten trolitarski biturbo benzinski V6 motor, ostaje nepromijenjen.

U Nissanu je također odlučeno da se na mjesto šefa tima postavi Mike Carcamo koji će zamijeniti Bena Bowlbyja. "Želimo da se takmičimo na najvišem nivou. Nismo sretni ako ne pobjeđujemo, jer nam je trkanje u krvi i potrudit ćemo se da naredne sezone sve bude baš kako treba“, rekao je direktor NISMO odjela Shoichi Miyatani.

Vezani članci