Bh. auto godine na EuroNCAP-u
0

Nissan Juke osvojio pet zvjezdica

Sarajevo-x.com
Za samo pet kratkih mjeseci postojanja, Nissan Juke je dobio nekoliko nacionalnih nagrada, među kojima je i titula Automobila 2011. godine u BiH, te prigrabio značajan udio na tržištu malih automobila, a sada je briljirao i na Euro NCAP testu sigurnosti i osvojio maksimalan broj "zvjezdica".

Od početka prodaje u septembru 2010., inovativni i posebno oblikovani Juke je "dospio" u ruke 32.000 kupaca širom svijeta, te je tako usput osvojio skoro dva posto tržišnog segmenta B u Evropi. Budući da 25 posto novih automobila u Evropi spada u taj segment, Jukeovo dostignuće je time važnije za Nissanov konstantni rast.

Početni uspjeh na tržištu će sigurno dodatno potaknuti i odličan rezultat na posljednjim testovima Euro NCAP, u kojima je Juke ocijenjen s pet zvjezdica.

Kao dokaz Jukeova dizajna i konstrukcijskog integriteta, te kvalitete i visokog nivoa standardne sigurnosne opreme, Juke je postigao rezultat od 87 posto za zaštitu odraslih i 81 posto za zaštitu djece, te sa maksimalnim brojem bodova za zaštitu lutke koja predstavlja trogodišnje dijete.

Stabilnost putničkog prostora pri sudaru sprijeda također je pridonijela Jukeovoj ocjeni, baš kao i test zaštite djece pješaka. Standardna sigurnosna oprema na svim Juke verzijama, uključuje kontrolu stabilnosti ESP i šest zračnih jastuka.

Vezani članci