auto
12

Najveća parada Smartovih automobila održana u Hamburgu

Klix.ba
Događaj "Smart times" se tradicionalno organizuje od 2001. godine, a domaćin je ovog puta bio Hamburg. Učestvovalo je ukupno 1.635 Smartovih automobila.

Automobili su paradirali ulicama Hamburga, a to je bio prvi događaj "Smart times" organizovan u Njemačkoj. Oboren je rekord po broju automobila, koji je prethodno postavljen prije dvije godine u Cascaisu u Portugalu, gdje je na paradi učestvovalo 1.427 vozila. Ovog puta je u Njemačkoj paradiralo 1.635 Smartova.

Oni koji su posmatrali paradu mogli su vidjeti različite Smartove modele, specijalne verzije, unikatne automobile poput papomobila i specijalnog automobila s drvenim panelima. Među automobilima je bio i off-road Smart s velikim točkovima, kao i rijetki Crossblade, koji je proizveden u samo 2.000 primjeraka.

Sljedeće okupljanje je zakazano za 2017. godinu u gradu Salou u Španiji, gdje će učesnici pokušati oboriti ovogodišnji rekord. Na okupljanju će biti neki novi modeli, kao i električni ForTwo Coupe, koji će biti uskoro predstavljen.