{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolji automobili iz naučnofantastičnih filmova

20.5.2013. u 15:49
0
2
Najbolji automobili iz naučnofantastičnih filmova
0
Koliko god naučnofantastični filmovi zadirali u budućnost, čini se da čovječanstvo ne moće pronaći adekvatnu zamjenu za automobile. Pogledajte koji su automobili omiljeni među fanovima ovih filmova.
Automobili se u naučnofantastičnim filmovima pojavljuju najviše zbog njihovog utjecaja na naš svakodnevni život. Nekada su glavne zvijezde filma, a nekada se samo pojave, ali njihova je glavna svrha da učine čitavu priču realnijom i prihvatljivijom za gledaoca. Fanovi su odabrali pet omiljenih automobila iz naučnofantastičnih filmova.

Aptera 2eAutomobil Aptera 2e pojavio se u filmu "Star Trek" iz 2009. godine u sceni kada kadet Jim Kirk razgovara sa Leonardom Bonesom McCoyem o Akademiji Starfleet, ali i u stvarnom svijetu. Kompanija Aptera je prije svog gašenja proizvela nekoliko primjeraka ovog automobila. Trebali su biti na električni ili hibridni pogon, ali se pokazalo da su isuviše futuristički za upotrebu u današnjem svijetu.

Mad Max InterceptorInterceptor koji Mad Max vozi u filmu zapravo je baziran na Ford Falconu, ali je inspirisao čitav žanr automobila, što Falcon nikada nije uspio učiniti, a vratio je i stil Rat Rod.

Lexus 2054Lexus 2054 je još jedan simbol sveprisutnog plasiranja proizvoda i reklamiranja. Lexus je navodno platio pet miliona dolara da se koncept 2054 pojavi u filmu "Minority Report“. Fanovi se najviše žale na to što ovaj automobil nikada nije krenuo u proizvodnju.

Audi RSQRSQ je jedna od glavnih zvijezda filma "I, Robot", a poslužio je kao najava za supersportski Audi R8, koji je izašao dvije godine kasnije.

DMC Flying DeLoreanDeLorean se smatra jednim od omiljenih filmskih automobila uopće, dok je njegova "leteća“ verzija omiljeni SF automobil. Zvijezda filma "Povratak u budućnost" čak i ne pripada svijetu izmišljenih automobila. Proizvodio se 1981. i 1982. godine i bio je jedini model kompanije. Smatra se da postoji 6.500 originalnih primjeraka iz ovog perioda. Kompanija je, zbog velike potražnje, 2007. godine ponovo počela proizvoditi ovaj model (blizu 20 automobila godišnje), po cijeni od 57.500 dolara, a očekuje se i električna verzija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: