auto
2

Najavljen Renault Megane RS 265 Red Bull RB8

Klix.ba
Kompanija Renault je najavila specijalno izdanje modela Megane RS 265 kako bi se proslavio trijumf u vozačkom i poretku konstruktora u Formuli 1 četvrti put zaredom.

Renault je u maju ove godine predstavio ograničenu seriju Megane RS 265 kako bi se obilježila Renaultova dominacija u 2102. godini, a sada se pojavilo gotovo identično specijalno izdanje kojim se obilježavaju titule u poretku vozača i konstruktora u ovoj godini.

Kompanija namjerava proizvesti samo 120 automobila iz ove ograničene serije. Bit će ofarbani u ekskluzivnu Dusk plavu boju, a dobit će Red Bullove oznake, prednja Recaro sjedišta, R-Link Multimedia sistem i TomTom Live sistem, kao i on-board RS Monitor 2.0.

Automobil ima 19-inčne crne Steev naplatke sa Bridgestone Potenza RE050A gumama, dok su u unutrašnjosti papučice napravljene od legura, kožom presvučeni volan, crna centralna konzola i ručka mjenjača od platine.

Pokreće ga četverocilindrični 2,0-litarski motor sa turbopunjačem, koji isporučuje 265 KS. Opremljen je diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, velikim kočinonim diskovima sa crvenim Brembo kliještima naprijed, kao i "tvrđim" oprugama i amortizerima.

Renault Megane RS 265 Red Bull RB8 Limited Edition je moguće naručiti, a njegova osnovna cijena u Australiji je 49.990 australskih dolara.