auto
0

Na testovima sigurnosti novom Volvu S40 najviše ocjene

NINA
Na dva evropska i dva američka ispitivanja novi Volvo S40 osvojio je po pet zvjezdica na Euro-NCAP i US-NCAP testu.

S40 je osvojio i titulu "Best Pick" (Najbolji odabir) na ispitu Američkog osiguravajućeg instituta za sigurnost na autocesti (US IIHS) za frontalne udare, dok je u velikom zajedničkom ispitivanju razine zaštite od trzajnih ozljeda u sjedalima u automobilu, koje su zajedno proveli Švedska nacionalna uprava za ceste i osiguravajuća kompanija Folksam, svrstan među najbolje automobile.

Na Evropskom programu procjene novih automobila (Euro-NCAP) ispituju se frontalni udari pri brzini od 64 kilometara na sat, bočni udar pri kojem je brzina simuliranog vozila 50 kilometara na sat te bočni udar u stup. Na testu na kojem je prije godinu dana Volvo XC90 bilo prvo SUV vozilo koje je osvojilo pet zvjezdica, novi Volvo S40 osvojio je ukupno pet zvjezdica.

Sličan test provodi se i u američkom programu procjene, US NCAP-u, gdje je Volvo S40 osvojio pet zvjezdica za sigurnost sudionika na prednjem sjedalu i pet zvjezdica za sudionika na stražnjem sjedalu.

Novog Volva S40 IIHS je proglasio najboljim odabirom pri kupnji, a na tom testu ocjenjuju se sposobnost strukture automobila da spriječi deformaciju putničkog prostora, ozljede putnika na prednjim sjedalima i razina zaštite sigurnosnih pojaseva i zračnih jastuka.

Švedska nacionalna uprava za ceste i osiguravajuća kompanija Folksam najvećom su ocjenom ocijenili sposobnost zaštite od trzajnih ozljeda (WHIPS), pri čemu su sjedala novog Volva S40 dobila najveću ocjenu. U Volvo Car korporaciji inače podsjećaju da su WHIPS standardi već godinama mjerilo kvalitete u toj kompaniji.