Istinski je unikat
2

Na prodaju Cadillac ATS-V koji je pripadao Joeu Bidenu

D. B.
Crni Cadillac ATS-V, koji je vozio američki predsjednik Joe Biden prije preuzimanja svoje funkcije, ponuđen je na prodaju.

Riječ je o automobilu s 3,6-litarskim V6 motorom s turbopunjačem, koji razvija 464 KS i 604 Nm obrtnog momenta te snagu prenosi na stražnje točkove putem osmostepenog automatskog mjenjača, tako da se ovaj sportski sedan može nositi i s BMW-ov M3, a uz to ne izgleda loše u crnoj boji i s unutrašnjošću presvučenom smeđom kožom. Biden je naručio automobil 2017. godine, a sada je njegov nekadašnji četverotočkaš ponuđen na aukciji.

Poznato je da je Biden posjetio Delaware Cadillac u WIlmingtonu 2017. godine te da mu se svidio ATS-V.. U to vrijeme je bio bivši potpredsjednik te je promijenio svoj sigurnosni status kako bi mogao voziti u javnosti. Automobil je do danas prešao nešto manje od 26.000 kilometara, a većinu ih je "pregazio" upravo Biden do 2020. godine.

No, ovaj automobil nije poseban samo zbog povezanosti s aktuelnim predsjednikom. Biden je želio Raven crni ATS-V s Kona smeđom unutrašnjošću, no Cadillac nije nudio tu Kona smeđu kožu u najboljem ATS paketu opreme. Međutim, s obzirom na njegov status, želja mu je ispunjena, tako da je zapravo riječ o unikatnom primjerku modela ATS-V.

Bronzane felge potiču od modela CT4-V Blackwing. Naprijed je Renick Performance maska, nazad su dodaci za branik, prozori su zatamnjeni, a antilop krasi upravljač i ručicu mjenjača.

Bidenov Cadillac je opremljen Luxury i Safety &Security paketom opreme.