Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Puta 500-600 KM prosjek registracija pa ti vidi gdje su pare i na kakvim putevima se vozimo...
Glupq ti je konstantacija.Od tog iznosa vecina se odvaja za osigiranje.Samo 48KM ide na pitarine za ceste.Svakako je velik novac ali puno manji od toga koliko ti pokisavas da predstavis
Mi jos uvijek obavezno osiguranje nazivamo registracijom. Neuko stanovnistvo misli da te pare idu nekom marsalu koji jede puno jagnjetine i sladoleda. Kad dodje do sudara taj neuki pita, ko ce ovo meni platit ovo sad. Ne mogu vjerivati sa ljudi ne kontaju o cemu se radi. Ne bi vam bio vodza ni zasta na svijetu.
Država uzme oko 2 mlrd eura godišnje oko auta a cijeli koridor košta 6 mlrd eura . Plaćamo zadnjih 15 godina debele cifre a i prije toga Do sada je država uzela oko 15 mlrd eura a koridora fali još 60%
Problem je što se iz tih prikupljenih 2mlrd sredstava 10% investira u obnovu i izgradnju, a ostatak na sve ostalo što nema veze sa saobraćajem.
Pa realno i šta će ljudi, bolje da su u toplom autu nego da se smrzavaju po 20-30 minuta čekajući bus, pa onda čekaj drugi jer ne može ni šibica stati. (Ili ako uđeš smrdi i ne možeš disati). Da se napravi aplikacija kada busevi/tramvaj/trola tačno dolaze sigurno bi se smanjio i broj auta.
Vise imamo auta nego stanovnika
Naj više u Tuzlanskom kantonu pa su stoga i najbolje ceste. Logično (Hoštapleri sarajevski)
Čovjek nije pismen ali zna da pljuje glavni grad! Šta mislite, da li u Klagenfurtu pljuju po Beču?
Država zna da muški hoće da vrte volane, pa skontali reket dok oni vrte mi ćemo ih pljačkati, prože godina brzo oni se neće snaći već dolazi sljedeće produženje pljačke
u rs-u su jos na traktorima
A jesu auta poskupila od Corone,pogotovo jeftinija,iako ih je vrijeme pregazilo i svi su vecinom presli preko pola miliona i dalje cijene stoje,a zasto,pa zbog fasisticke norme Euro 5 koja nam je uvedena od strane korumpiranih politicara koji su pod uticajem raznih Auto kuca koje prodaju nova auta. Umjesto da kupimo auto s Euro 4 normom iz Njemacke za 3,do4 hiljade KM,mi smo prisiljeni dati te novce za radpadnutog Golfa 3.Pod hitno i bez odlaganja u parlamentu izglasati vracanje euro 4 norme.
Od tih para za registraciju mogli ste nam parket postaciti po cestama klosari lopovski
Prvo, sto je zanimljivo da opcina Novi grad ima vise auta, nego Brcko, Tuzla ili Zenica kad svakako ima vise stanovnika i logicno je da ima i vise auta. Da ima vise nego ovi gradovi zbirno onda bi mozda bilo zanimljivo. Drugo, kakva je ovo glupa anketa, da li je previse auta ili nije. Svi koji su glasali da je previse auta neka se zapitaju da li bi se oni odrekli svog auta pa da bude manje auta.
Stanovnika ima max. 2,8 miliona, što znači nekih 650 hiljada porodica, znači svaka porodica prodječno 2 auta. Aferim, nije nam uopšte loše koliko kukamo. Recimo moji roditelji i sestra nemaju auto, ja sa svojom porodicom imam jedno auto staro 13 godina. Po terenu sam lokalno i pune su ceste auta u radno vrijeme, puni kafići, jede se po restoranima.. odlično nam je, niko ne radi, a puni para.
Opali lik minus, bez ikakvog komentara. Dajte me demantujte ako nisam upravu.
googleuser pa tim gore ako je samo 2,1mil stanovnika. Znači 2,5 auta po kućanstvu. I ne bacaj šuplju, nisu ovdje uračunata teretna vozila. Odlično nam je, koliko kukakmo, to je poenta.
Gdje porez od goriva , kazni….
Hoće li iko iz Vlasti odgovoriti gdje su pare što dajemo za održavanje ceste? Gdje su pare lopovi jedni po 300-500 miliona godišnje samo na autima uzmete a ceste ko u Africi mamu vam lopovsku
Budzet je javni dokument pa izvoli citaj na sta se pare trose. Opet ono Balkanski: De ti MENI objasni gdje pare idu. Kao i svugdje u svijetu, izvoli pa se informisi ako te interesuje, sve su to javne informacije
I parkinga za manje od 1.000. 😂
Zašto ne uporedite koliko ima registrovanih vozila u TK, a koliko u hercegovačkom Kantonu 10 oko Livna. Pa onda uporedite koliko je uloženo u outnu infrastrukturu iz cesta FBiH, pa ćete vidjeti koliko su Hrvati precijenjeni i kako se pljačkaju Bošnjaci legalno u Sarajevu.
I šta sad?? Hoćete li i to da nam zabranite prokleti Kapitalisti. 🖕🖕
U kapitalizmu ti ne zabranjuje, nego zaradjuje na tebi i tvojim hirovima... U komunizmu se zabranjuje...
M-17 prema moru. bez javne ccenife uz put.. Hrvatska je za nas 100 godina pobjegla