Nezaboravan provod
0

Članovi MK UltraTeam uživali u Omišu

Klix.ba
Proteklog vikenda članovi sarajevskog Moto kluba Ultra Team iz Sarajeva učestvovali su na tradicionalnom okupljanje na motosusretu koji svake godine organizira omiški moto klub - Omiški Gusari. Ovo je samo jedan od mnogih susreta koji se dešavaju u regionu, a na koji članovi pomenutog kluba redovno odlaze.

Posjećenost omiške motorijade bila je impozantna. Oko 4.000 vozača iz mnogih klubova iz regiona stiglo je na druženje.

Tradicionalni defile motora ulicama završio je u kanjonu rijeke Cetine na tradicionalnom pasulju i vožnji brodicama. Zabave nije nedostajalo ni nakon defilea uz trke u čamcima, potezanje konopca, spora vožnja i ukopavanje motora u pijesak.

Kome to nije bilo u prvom planu zabavu je tražio na prelijepoj gradskoj plaži. Sve u svemu članovi kluba naglašavaju da im je bilo izuzetno lijepo.

Inače, Moto klub UltraTeam iz Sarajeva predstavlja volju svih članova kluba, a koja je prije svega u druženju i promovisanju sigurne vožnje i motosporta. Klub je prisutan na većini moto druženja u regionu na koje se odlazi organizovano. Svi članovi se pridržavaju mjera sigurnosti tokom tih grupnih putovanja.

U posljednje vrijeme MK Ultra Team počeo je sa djelovanjem edukativnog karaktera u saradnji sa FMUP na organiziranju Škole sigurne vožnje. Shvatili su da je ovaj vid obrazovanja u saobraćaju neophodan većini novih korisnika motora i skutera, jer je evidentno da broj nesreća na motorima raste sa brojem novih korisnika.