Zeleno srce Renaulta
0

Mislite zeleno, vozite Renault

Sarajevo-x.com
Renault je u Bosni i Hercegovini ponovo pokrenuo, sada već tradicionalnu akciju „Zeleno srce Renaulta“, koja se ove godine provodi pod sloganom „Mislite zeleno, vozite Renault“.
U okviru navedene akcije, kupcima novih Renault automobila se nudi nesvakidašnja mogućnost da se „riješe“ svog starog automobila i pritom dodatno zarade. Naime, sa željom za što čišćom i sigurnijom životnom okolinom, Renault će, zavisno od odabranog novog modela, stari automobil bilo koje marke procijeniti u vrijednosti do 4.000 KM.

Stari automobil će biti recikliran u skladu sa najvišim ekološkim standardima, a od svakog prodatog novog Renaulta će se, u saradnji sa državnom agencijom BH MAC, finansirati deminiranje 100 m² prostora. Na ovaj način, Renault dokazuje da je svjestan kako problema starosti domaćeg voznog parka, tako i velikog problema mina u našoj zemlji.

„Renault je ekološki svjestan brand koji vodi brigu o okolini i održivom razvoju. To je brand koji je također osjetljiv na ljudske probleme, te njihove životne kontekste. akcijom Zeleno srce želimo poslati poruku da je Renault organizacija koja vodi brigu o ekologiji i svakodnevnim problemima u BiH. Podsjetimo, prosječna starost voznog parka u BiH je 16 godina, dok je problem zaostalih mina u BiH više nego aktuelan - izjavio je Frano Šušnjara, komercijalni direktor Renaulta za BiH.

Pri kupovini navedenih modela, kupci ostvaruju i dodatnu pogodnost u vidu besplatne produžene garancije u vremenskom trajanju od 5 godina ili prijeđenih 100.000 kilometara.