{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milion najmanjih BMW-a

S
13.4.2010. u 22:00
0
5
Milion najmanjih BMW-a
0
Kompanija BMW je na sajmu automobila u Leipzigu uručila ključeve vlasniku posebne Serije 1, tačnije one sa milionitim rednim brojem u proizvodnji. I na ovaj način je dokazano kako je odluka BMW-a da uđe među komapktne autombile jedan od boljih poteza ove kompanije u zadnje vrijeme.

Jubilarna, milionita Serija 1, je model 118d sa troja vrata, a proizvela se ne tako daleko od samih izložbenih hala sajma u Leipzigu. Ključeve od automobila su vlasniku uručili Frank-Peter Arndt u ime komapnije BMW i ministar Sasksonije Stanislaw Tillich, a zanimljivo je da je i kupac milionite Serije 1 iz ovog dijela Njemačke.

Prva i aktuelna generacija BMW-ove Serije 1 se proizvodi u tvornicama u Leipzigu, ali i u Regensburgu. Bavarska kompanija počela je sa prodajom Serije 1 prije pet godina, a u početku su ponuđene bile samo verzije sa pet vrata.


Naknadno je ponuda ovog modela proširena sa prilično traženom verzijom sa troja vrata, a nakon ove stižu i prestižnije kabriolet i kupe verzije.

Zanimljivo je da je od ukupno milion prodanih primjeraka, gledano kroz tržišta, Njemačka definitivno nabolje tržište za Seriju 1. Samo u ovoj zemlji prodano je 336.000 primjeraka od početka proizvodnje.

Audi bilježi rekorde

13.04.2010. u 22:11
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: