{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mercedes ne dozvoljava sudare, čak ni igračkama

18.10.2015. u 12:05
633
48
Mercedes ne dozvoljava sudare, čak ni igračkama
633
Mercedes ne dozvoljava sudare, čak ni igračkama
Djeca obožavaju da se igraju igračkama autima, i to najviše od svega da ih sudaraju. Pogledajte šta se desi kada ne mogu to da urade.
Mercedes-Benz tradicionalno insistira na unapređenju sigurnosti u automobilima, a jedan od najnaprednijih njihovih sistema je Brake Assist System PLUS. Ovaj sistem uz pomoć radara i senzora prati okruženje automobila, te upozorava vozača o mogućoj opasnosti od sudara. U slučaju potrebe i kočenja sistem će dozirati silu kočenja i efikasnije zaustaviti automobil. Mercedes je mislio i o vozačima koji se nalaze iza automobila koji je opremljen sa BAS Plus, pa će tako u slučaju aktiviranja sistema i snažnog kočenja upozoriti vozače iza uzastopnim paljenjem stop svjetala.

Kako bi promovirao prednosti svog sigurnosnog sistema Mercedes-Benz je instalirao veoma snažne magnete u igračke automobila i isporučio ih klijentima koji imaju najveće zahtjeve o pitanju sigurnosti - porodicama sa djecom.

Zanimljivo je vidjeti kako djeca reaguju na činjenicu da više ne mogu sudarati svoje igračke, na zadovoljstvo roditelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: