Do "stotke" za 2,6 sekundi
5

Mansory Carbonado baziran na Lamborghini Aventadoru stiže u Ženevu

Klix.ba
Kompanija Mansory je otkrila sve detalje i galeriju fotografija svog modela Carbonado, automobila koji je baziran na Lamborghini Aventadoru.

Automobil je presvučen karbonskim vlaknima, a dobio je novi prednji branik sa redizajniranim usisima zraka, redizajniran je i prednji spojler, a tu su i nova LED dnevna svjetla. Carbonado je na prednjem dijelu proširen za 40, a na stražnjem za 50 mm. Dobio je i nove pragove, stražnji spojler i ugrađeni difuzor, a tu su i dijelovi od karbonskih vlakana, poput poklopca motora i krova.

Model pokreće također modificirani 6,5-litarski V12 motor opremljen s dva turbopunjača, tu su i novi klipovi, cilindri i radilica. Automobil je dobio novi izduvni sistem napravljen od nehrđajućeg čelika. Nakon promjena motor isporučuje 1.250 KS, dok je standardni razvijao 700 KS.

Mansory Carbonado od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,6 sekundi te je 0,3 sekunde brži od standardnog modela. Maksimalna brzina iznosi 380 km/h.

Finalni detalj su točkovi dimenzija 9x20 i 13x21 (prednji/stražnji) sa Pirelli P Zero gumama dimenzija 255/30 ZR20 i 345/25 ZR1. Unutrašnjost je također osvježena promjenama.