Aventador LP700-4 Roadster
9

FOTO+VIDEO / Lamborghini spreman za polijetanje

Klix.ba
Gdje je novac, tu je i spektakl. Tako su u Lamborghiniju odlučili da svoj otvoreni Aventador bogatoj američkoj klijenteli predstave na Međunarodnom aerodromu u Miamiju (Florida).

Nakon što su dobili posebno odobrenje od Federalne uprave za avijaciju (FAA), pet sjajnih Aventadora našlo se na južnoj poletno-sletnoj pisti, gdje su na najbolji način mogli pokazati svoj puni potencijal. Iz Lamborghinija su saopštili da su Aventadori razvili 338 km/h, što poprilično nadmašuje brzinu (od 240 do 290 km/h) na kojoj se prilikom polijetanja od piste odvaja putnički avion.

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo prikazati mogućnosti naših automobila u uslovima koji se do sada nisu vidjeli na našim prezentacijama“, izjavio je vodeći čovjek Lamborghinija, gospodin Stephan Winkelmann.

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster pokreće 6,5-litarski V12 motor koji razvija 700 KS i 690 Nm obrtnog momenta. A to je dovoljno da Aventadora od 0 do 100 km/h „ispali“ za 3 sekunde. Maksimalna brzina ovog jedinstvenog automobila iznosi 350 km/h.