Vrijedan jubilej
1

Land Rover obilježio milion proizvedenih primjeraka Range Rovera Sport

E. L.
Jedan od najprodavanijih modela britanske automobilske kompanije stigao je do milionitog proizvedenog primjerka, a naredna generacija trebala bi biti spremna prije kraja godine.

Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja 50 godina od premijernog predstavljanja prvog modela Range Rovera u Land Roveru koji je pod okriljem indijske kompanije Tata opet imaju razlog za slavlje, jer je Range Rover Sport stigao do milion proizvedenih primjeraka.

Prvi Range Rover Sport premijerno je u konceptnom izdanju (RR Storm) predstavljen 2004. godine. 15 godina poslije postao je jedan od bestsellera Land Rovera, a pored ostalog može se pohvaliti i titulom najbržeg SUV-a na stazi Nürburgring Nordschleife kojom je 2014. godine protutnjao za osam minuta i 14 sekundi.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja redizajniranog izdanja u Land Roveru bi prije kraja godine trebali predstaviti novu generaciju Sporta, a s onim što će ponuditi nema sumnje da će i dalje biti među najprodavanijim modelima čuvene britanske automobilske kompanije.