Maltese Design
0

Kruže glasine o Ferrariju Dino, objavljeni novi renderi

Klix.ba
Glasine o novom Ferrariju Dino su prisutne godinama, a jedan zvaničnik kompanije je još 2015. godine izjavio da bi se na tržištu mogao pojaviti model s V6 motorom. Zasad zvaničnih informacija nema, ali ima rendera.

Najnovije rendere je kreirao Maltese Design, a kao baza je korišten model 488. Naprijed su vidljive nešto veće izmjene, bokovi su gotovo nepromijenjeni u odnosu na model 488, uključujući retrovizore i naplatke, dok su nazad četiri okrugla svjetla i difuzor koji se prostire cijelom dužinom prtljažnika. U suštini, radi se o atraktivnom automobilu.

Ako Ferrari Dino zaista dobije "zeleno svjetlo" za proizvodnju, mogao bi koristiti manji V6 motor, a nije isključena ni kombinacija hibridnog pogona. Nedavno su objavljene špijunske fotografije testne mule Ferrarija 488, a koja navodno ima hibridne komponente. Takav model bi mogao nositi ime Dino.

No, sve je još uvijek nezvanično, a poznato je da će gotovo svi Ferrarijevi modeli proizvedeni nakon 2019. godine imati neke hibridne elemente, što je potvrdio i direktor Sergio Marchionne.

Trenutno se kupci moraju zadovoljiti standardnim modelom 488, čiji 3,9-litarski V8 motor razvija 660 KS.