{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kraj puta za Ralliart

S
12.3.2010. u 08:56
0
0
Kraj puta za Ralliart
0
Kraj puta za Ralliart
Slavna tuning kompanija koja je dugi niz godina poslovala pod okriljem Mitsubishija uskoro obustvlja sve aktivnosti i prestaje sa radom. Ekonomska kriza nije zaobišla ni ovu kompaniju, koja je svoj ugled stekla brojnim uspjesima u autosportu.
Ralliart kao kompanija koja je bila zadužena za usko specijalizovani razvoj i proizvodnju takmičarskih ali i „civilnih“ automobila za reli i off-road u potpunosti prestaje sa svojim aktivnostima već 1. aprila, i to nakon 27 godina uspješnog poslovanja.

U otvorenom pismu javnosti predsjednik Ralliarta, Masao Taguchi, saopštio je kako je njegova kompanija jednostavno još jedna od brojnih žrtava globalne ekonomske krize. Ujedno, ova kompanija će prestati i sa pružanjem tehničke podrške takmičarskim ekipama u svim disciplinama, niti će biti u mogućnosti da obezbjede savjete i usluge bilo kojim učesnicima autosporta. Prteći ovaj radikalan potez, automatski je poništeno održavanje nagrade za vozača godine u organizaciji Mitsubishi Ralliarta.

Srećom, svi vozači i ekipe koji već posjeduju takmičarske Mitsubishije ne moraju brinuti, jer Ralliart neće gasiti proizvodnju komponenti za njihove automobile sa FIA licencom. Istovremeno, njihov popularni katalog dijelova za naknadnu ugradnju u cestovne automobile je ukinut, pa ovakvi dijelovi ubuduće neće biti dostupni.

Za kraj su iz Ralliarta uputili tek iskreno izvinjenje svim svojim kupcima, koje su blago rečeno ostavili na cjedilu i primorali ih da ubuduće umjesto popravki svoje automobile šalju na otpad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: