Uoči debija u Parizu
4

Zvanično otkriven BMW Concept Active Tourer

Klix.ba
Bavarski proizvođač automobila BMW zvanično je otkrio Concept Active Tourer uoči njegovog debija na sajmu automobila u Parizu.

Dizajniran da najavi dolazak BMW-a Serije 1 GT, koncept je zapravo MPV, kombinacija komfora i prostorne funkcionalnosti sa dinamičnim performansama i stilom. Koncept ima aerodinamičan dizajn sa istaknutom prednjom maskom, LED farovima i prednji dio sportskog izgleda.

Na vratima prtljažnika se nalazi spojler. Automobil ima i 20-inčne točkove. Koncept je dug 4.350, širok 1.834 i visok 1.560 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.670 mm.

Unutrašnjost je tradicionalno dizajnirana uz korištenje kože, drveta i narandžastih detalja. Digitalna instrument tabla ima 10,25-inčni ekran. Osim toga, tu je i infotainment sisteam, zadnja sjedišta koja je moguće spustiti, kao i panoramski krov sa Suspended Particle Device tehnologijom koja omogućava vozaču da kontroliše količinu svjetlosti koja dopire u unutrašnjost automobila.

BMW Concept Active Tourer pokreće 1,5-litarski TwinPower Turbo motor i električni motor, koji napaja litij-jonska baterija. Ova kombinacija isporučuje više od 187 KS i 200 Nm obrtnog momenta. To omogućava automobilu da od 0 do 100 km/h ubrza za manje od osam sekundi te da dostigne maksimalnu brzinu od 200 km/h. Korištenjem samo električnog pogona automobil prelazi 30 km. Što se tiče potrošnje, prosječna iznosi manje od 2,5l/100 km, a emisija CO2 je manja od 60 g/km.

Vezani članci