Sajam u Frankfurtu
0

Volvo predstavio luksuzni Concept You

Sarajevo-x.com
Concept You - koncept luksuznog sedana dizajniranog za moderne ljude, predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, nastavlja da utire put globalnog rasta Volvo Car korporacije.

Kombinacijom coupe linije karoserije, izuzetno luksuznog enterijera i intuitivne tehnologije, ovaj koncept daje jasnu naznaku šta se može očekivati od budućih Volvo modela. Unikatan spoj skandinavskog dizajna, vrhunske izrade i moderne tehnologije, trebao bi se svidjeti kupcima luksuznih vozila širom svijeta.

Concept You je nasljednik modela Concept Universe, predstavljenog na sajmu u Šangaju, a oba modela imaju zadatak da ispitaju mišljenje globalne javnosti, kako bi sljedeći veliki sedan iz Volva trebao izgledati. Volvo je marljivo skupljao mišljenja ljudi o konceptu Universe i upravo od njih je nastao novi koncept You, koji za razliku od modela Universe ima hrabriji coupe profil, prednji dio je dobio klasičniji Volvo izgled, dok je fastback završetak trenutni trend među evropskim kupcima.

Concept You krasi DuPont svjetloplava boja tečnog metala. Ventilisane disk kočnice razvio je Volvo trkaći specijalist Polestar. Dinamičnu siluetu vozila naglašavaju 21-inčni točkovi od poliranog aluminija sa Pirelli gumama dimenzija 275/30.

Mišljenja posjetilaca sajma u Frankfurtu i globalne javnosti o konceptu You, uveliko će usloviti dizajn budućeg velikog Volvo sedana.

Automobili dizajnirani za ljude

Strategija Volvo Car korporacije je postići profitabilan rast kao istinski globalna kompanija, sa proizvodima koji zadovoljavaju potrebe i životni stil kupaca.

"Sa srcem u Švedskoj i očima i ušima širom svijeta, namjeravamo biti brend koji interpretira ono što kupci modernih luksuznih vozila zapravo žele. Concept You pokazuje kako se percepcija luksuza pomjera izvan tradicionalnih perspektiva. Sve se više traži genijalan spoj elegancije, kvalitete izrade i pametne tehnologije", tvrdi Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.

Luksuzni enterijer vrhunske kvalitete izrade

Enterijer koncepta You omogućava kupcima luksuznih sedana da u potpunosti iskuse kvalitetu izrade i intuituvnu tehnologiju, koja će biti glavna značajka budućih Volvo modela.

Enterijer je posvećen da ponudi skandinavski udobno i kultivisano okruženje, koje nije komplikovano za korištenje. I dok je prednji dio orijentisan prema vozaču, stražnja klupa nudi vrhunsku prostranost i udobnost, dok pažljiv odabir boja i osvjetljenja, te vrhunski kvalitetnih materijala, čini boravak u vozilu nesvakidašnjim doživljajem.

Unikatni zvučni sistem pokretan zrakom

Infotainment sistem koncepta You posjeduje i vrhunski zvučni sistem proizvođača Alpine, koji donosi unikatni "FreshAir" subwoofer, još neobjavljenu tehnologiju koja koristi vanjski zrak za stvaranje ultimativnog iskustva slušanja. Sistem se sastoji od malih, optimiziranih jedinica, koje značajno smanjuju masu, a zauzvrat nude osjetno bolji zvuk od aktuelnih sistema.