SUV i kabrio u jednom
1

FOTO / Range Rover Evoque u kabriolet izdanju

Sarajevo-x.com
Range Rover je predstavio koncept Evoque Cabrio, prije zvaničnog debija na Ženevskom sajmu automobila.

Iako je riječ o neobičnoj kombinaciji ovaj koncept na prvi pogled izgleda iznenađujuće atraktivan i privlačan. Jasno, ovaj neobični koncept zasnovan je na standardnom modelu sa troja vrata, ali umjesto standardnog tvrdog krova ima preklopvi platnenni krov, što ga čini vrlo neobičnom pojavom. Posebnom izgledu doprinose i posebno oblikovane 21-inčni aluminijski naplaci.

Iz Range Rovera tvrde kako ovako radikalne izmjene karoserije nisu previše uticale na samu čvrstoću karoserije i ukupnu težinu, pa bi i u kabriolet izdanju Evoque trebao biti ugodan i okretan baš kao i standardni model.

Unutrašnjost kabrioleta je uz izuzetak drugog izbora materijala identična standardnom modelu, ali je u skladu sa prefiksom konceptnog automobila "napakovana" brojnim tehničkim poslasticama. Posebno se ističu vrhunska kožna sjedišta, audio sistem Meridian kao i inomfotainment sistem s 8-inčnim ekranom.

Range Rover za sada odbija potvrditi da li će ovaj koncept ići u proizvodnju, ali ističe kako intenzivno istražuju interes tržišta za "prvi premium SUV kabriolet." Naravno, ne treba zaboraviti da je Nissan već odavno ušao u ovu neobičnui teritoriju sa Muranom Cabriolet, pa bi bilo neozbiljno Range Rover nazvati pravim pionirom sa SUV kabrioletom. Ipak, ako ovaj kabriolet na kraju i dobije odobrenje za proizvodnju može se očekivati u prodajnim salonima do 2014. ili 2015. godine.