|

Mitsubishi objavio teaser koncepta e-Evolution

Mitsubishi objavio teaser koncepta e-Evolution
7
Klix.ba
20.9.2017. u 10:04
6
komentara
7

dijeljenja
Mitsubishi objavio teaser koncepta e-Evolution
Kompanija Mitsubishi je započela teaser kampanju za svoj novi koncept koji će biti predstavljen u oktobru na Sajmu automobila u Tokiju.
Koncept e-Evolution najavljuje novi model koji će predstavljati sami vrh Mitsubishijeve ponude, a zamišljen je kao automobil vrhunskih performansi s električnim pogonom na sva četiri točka. Bit će to coupe-SUV opremljen naprednom tehnologijom vještačke inteligencije, što se vjerovatno odnosi na mogućnost autonomne vožnje.

Mitsubishi je objavio teaser koji prikazuje petovratni SUV koji je znatno podignut od tla te posjeduje masivne naplatke od legura tipične za koncept. Ručke na vratima su skrivene, dok kamere zamjenjuju konvencionalne bočne rezrovizore kako bi automobil imao elegantan profil. Nazad se nalazi krovni spojler te LED stražnja svjetla s grafikom koja podsjećaju na bumerang s tri oštrice. Nazire se i difuzor, kao i svijetloplavi detalji na e-Evolution logu koji naglašavaju da se radi o električnom konceptu.

Postavlja se pitanje da li korištenje riječi "Evolution" u imenu koncepta ima veze s najavom iz Mitsubishija da novi Evo model ne mora biti sedan. Jedan od šefova kompanije Trevor Man nagovijestio je da bi to mogao biti SUV. Taj automobil će se u produkcijskoj verziji pojaviti tek 2023. godine.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...