Koncepti
9

Mitsubishi Ground Tourer plug-in hibridni koncept stiže u Pariz

Klix.ba
Kompanija Mitsubishi je za Sajam automobila u Parizu pripremila plug-in hibridni konceptni SUV koji vjerovatno služi kao najava četvrte generacije Outlandera.

Radi se o konceptu pod nazivom Ground Tourer Plug-in Hybrid Electric Vehicle ili kraće GT-PHEV. Izgled SUV-a je veoma interesantan sa makazastim vratima, tankim svjetlima i relativno niskom linijom krova. Kao što se može očekivati od koncepta, GT-PHEV nema konvencionalne bočne retrovizore, oni su zamijenjeni kamerama.

Mitsubishi nije objavio fotografije unutrašnjosti, ali je otkrio da je presvučena Burgundy kožom te da ima horizontalnu instrument tablu s visoko postavljenom centralnom konzolom zbog lakšeg pristupa funkcijama.

Koncept ima hibridnoelektrični pogon koji se sastoji od tri motora, a ukupna snaga nije poznata. Zna se da baterija omogućava konceptu da korištenjem samo električne energije pređe 120 km. Kada se vozi u hibridnom modu, Ground Tourer može preći više od 1.200 km.

Hibridizirani SUV ima stalni pogon na sva četiri točka, motor s unutrašnjim sagorijevanjem šalje snagu na prednju osovinu, dok dva električna motora pozicionirana nazad pokreću stražnje točkove.

Koncept posjeduje i kompanijin Super All Wheel Contol (S-AWC) sistem koji poboljšava upravljanje i stabilnost.

Ground Tourer će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu u oktobru.