Snažni pickup
3

Konceptni Nissan Frontier Attack izložen na Sajmu u Buenos Airesu

Klix.ba
Kompanija Nissan je na Sajmu automobila u Buenos Airesu u Argentini predstavila svoj koncept pod nazivom Frontier Attack.

Koncept je dizajniran u Nissanovom dizajnerskom centru u Rio de Janeiru, a on je plod ideje o hardcore verziji namijenjenoj latinoameričkom tržištu. Pickup je trenutno izložen na Sajmu automobila u Buenos Airesu, a postoje šanse da će dobiti i produkcijsku verziju.

Koncept je od tla podignut za dodatnih 40 mm u odnosu na standardni Frontier, a dobio je i veće Yokohama gume kako bi lakše savladavao najteže terene. Nissan je produžio i krov te postavio veća sjedišta za bolju udobnost tokom dužih putovanja.

Pickup je ofarban u crvenu boju s crnim detaljima, a naprijed su i zatamnjeni svjetlosni sklopovi. U unutrašnjosti se nalazi mnoštvo crvenih ukrasa i detalja.

Naravno, Attack ima pogon na sva četiri točka te sisteme za stabilnost i bolju trakciju, sistem za pomoć pri penjanju i spuštanju i slično.

Koncept pokreće 2,3-litarski turbodizelaš iz produkcijskog modela, koji razvija 190 KS i 450 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na obje osovine preko šestobrzinskog mjenjača.

Nissan želi istaći da je Frontier jedini model u klasi koji na zadnjem ovjesu kombinuje rješenje multilink ramena i krute osovine.

Kao što je bio slučaj s konceptom Kicks iz 2015. godine, Nissan želi vidjeti kako će svijet reagovati na Frontier Attack prije nego se odluči da li će krenuti u serijsku proizvodnju.