Trilogija je kompletirana
32

Konceptni kabriolet Genesis X je magnet za poglede

D. B.
Genesis X Convertible Concept treći je i finalni model iz X trilogije konceptnih automobila.

Kabriolet krasi Genesisov Athletic Elegance dizajnerski jezik u svojoj najčišćoj formi, platformu i pogon dijeli s X Conceptom iz 2021. godine te X Speedium Coupe konceptom iz 2022. godine, ali ima i neke sličnosti kada je riječ o dizajnu.

Prelijepi koncept ostavlja fantastičan utisak zbog svoje duge haube i kratkog prednjeg vješanja, a dodatno se ističe zahvaljujući poznatim Quad Lights prednjim svjetlima koja su viđena i na Speedium X konceptu. Svjetla formiraju LED traku, a koja podsjeća na izgled prednjeg dijela Genesisovih modela s konvencionalnim pogonom. Otvori u donjem dijelu prednjeg branika služe za hlađenje pogonskog sklopa.

Profil je elegantniji i sadrži oštre nabore iznad prednjih i stražnjih točkova, kao i naglašenu liniju koja se prostire od prednjeg dijela haube do lip spojlera na poklopcu prtljažnika. U Genesisu ovu liniju nazivaju Parabolic Line.

Nazad su horizontalna četiri stražnja svjetla, a pažnju privlači i pomenuti lip spojler koji sadrži tanko LED svjetlo te udubljenje u obliku slova "V". Koncept posjeduje sklopivi tvrdi krov s providnim dijelom iznad putnika na prednjim sjedištima. Na automobilu su felge s kompleksnim G-Matrix i konkavnim dizajnom.

Unutrašnjost je jednako impresivna kao i eksterijer. Sadrži "zaokruženu" instrument ploču koja je ukrašena kombinacijom vunene tkanine i kože, a koja je primarno u boji nazvanoj Giwa Navy. Ipak, tu su i brojni Dancheong narandžasti detalji. Impresivno ozvučenje razbio je majstor zvuka Guk-il Yu.