Koncepti
0

Koncept DS E-TENSE u Ženevi najavio budućnost automobila

Klix.ba
Koncept DS E-TENSE predstavljen je na Sajmu automobila u Ženevi, a pažnju je privukao svojim futurističkim, veoma interesantnim dizajnom.

Radi se o konceptu koji predstavlja viziju automobila s električnim pogonom, koji imaju visoke performanse. Dizajn je malo "pretjeran", ali uz manje promjene bi koncept jednog dana mogao dobiti produkcijsku verziju. Međutim, u to je teško vjerovati, jer ni DS koncepti koje je predstavila grupa Peugeot Citroen se neće naći u proizvodnji.

Automobil je težak 1.800 kg, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo četiri sekunde prije nego razvije maksimalnu brzinu od 250 km/h. DS E-TENSE koncept pokreće motor koji razvija 402 KS i 516 Nm obrtnog momenta. Posjeduje 20-inčne točkove sa specijalnim Michelin Pilot Super Sport gumama.

Unutrašnjost dvosjeda je jednako impresivna kao i eksterijer. Ugrađen je 10-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji je dio infotainment sistema. Za dizajn unutrašnjosti utrošeno je oko 800 sati. Za muzički ugođaj brine se Focal audio sistem od 640 W sa devez zvučnika.