Pogled u budućnost
5

Iz Honde stigao SUV e:concept sa pomoćnim sistemima sljedeće generacije

D. B.
Honda je predstavila novi električni koncept pod nazivom SUV e:concept kojim pokazuje svoj smjer u kojem namjerava ići kada je riječ o budućem modelu za masovnu proizvodnju.

Koncept ima LED detalje na prednjoj maski koji mu daju futuristički izgled. Cijeli dizajn daje uvid u ono što Honda priprema za slične modele i čime namjerava parirati rivalima kao što su Nissan Ariya i Tesla Model Y.

Međutim, Honda se ne oslanja samo na dizajn SUV e:concepta jer je glavni prodajni adut tehnologija koju posjeduje. Sljedeća generacija Honda Sensinga, odnosno naprednih pomoćnih sistema za vozača, donosi poboljšane performanse kada je riječ o "prepoznavanju, predviđanju i donošenju odluka". Povećan je ugao prednje kamere, a tu je i radar koji pokriva 360 stepeni i koji omgućava vozilu da prati situaciju u svim pravcima.

Ovi pomoćni sistemi omogućavaju sigurniju vožnju u kompleksnijim i raznovrsnijim uvjetima. Kompanija će početi demonstrirati naprednu formu Honda Sensinga prije kraja godine.

Također, debitovat će i sljedeća generacija Honda Connecta koji se sastoji od AI pomoćnog interfejsa, povezivanja sa smartphoneom i bežičnim nadogradnjama.

Kada će se tačno pojaviti produkcijska verzija SUV e:concepta zasad nije poznato, ali se očekuje uskoro.

Vezani članci