Odluka je donesena
32

Honda u priču vraća model Prelude

E. L.
Još uvijek konceptni model Prelude pred publikom će se pojaviti na Festivalu brzine u Goodwoodu koji počinje 11. jula.

S konceptom koji je Honda predstavila prošle jeseni na Sajmu automobila u Tokiju stigle su prve najave da bi Coupé koji se krije iza dugogodišnjeg naziva Prelude mogao predstavljati nastavak priče koju je Honda započela 1978. godine, a završila 2001. godine kada je prestala proizvodnja pete generacije modela Prelude.

Prve informacije iz Tokija sugerisale su da će šestu Prelude generaciju pokretati samo elektromotor(i). Stvari su se u međuvremenu promijenile, jer u Hondi sada kažu da će produkcijski Prelude pokretati hibridna pogonska grupa čija specifikacija za sada ostaje pod velom tajne.

Hondin Coupe nudit će se kupcima u Evropi, a naglašeno zatamnjena stakla na crvenom predprodukcijskom konceptu koji će biti izložen na predstojećem Festivalu brzine u Goodwoodu potvrđuje da u Hondi još nisu spremni da otkriju izgled unutrašnjosti automobila za koji su već naglasili da s planiranih hibridnim pogonom i performansama neće ići stopama najsnažnijeg Civica (Type R), iako karbonski karoserijski dodaci i crvene kočne čeljusti (Brembo) iza crnih 20-inčnih felgi sugerišu drugačije.

Produkcijsko izdanje četverosjeda očekuje se "sredinom decenije", a nama ostaje da sačekamo i saznamo hoće li šesti Prelude suštinski biti Civic s dvoje vrata koji u hibridnoj verziji pokreće kombinacija elektromotora i dvolitarskog četverocilindarskog atmosferskog motora s kojom stiže 200 "konja".