"Oživljeno" slavno ime
15

Honda Prelude se vratila kao električni coupe

D. B.
Honda je na Japan Mobility Showu "oživjela" jedno popularno ime iz svoje historije sportskih automobila, a to je Prelude.

Riječ je o novom Prelude Conceptu, prototipu koji će rezultirati produkcijskim modelom, a koji će također uskoro ugledati svjetlo dana.

Međutim Prelude Concept se udaljio od tradicionalnog dizajna svojih prethodnika. Dok su prethodni modeli bili poznati po svom kompaktnom, dvovratnom coupeovskom stilu, novi koncept je usvojio znatno veću formu iako to nije iznenađenje s obtirom na činjenicu koliki su zapravo današnji automobili.

Gledajući sprijeda, moglo bi se pomisliti da je riječ o novom Toyotinom automobilu. Automobil ima par "oštrih" prednjih svjetala povezanih LED trakom pozicioniranom iznad mjesta gdje se inače nalaze registarske oznake. Donji dio branika je u crnoj boji s mrežastim uzorkom te ima mali vertikalni dizajnerski element u plavoj boji.

Bočni profil više "odgovara" imenu Prelude. Vidljivi su mali bočni retrovizori u crnoj boji, kao i kvake na vratima i ugaoni paneli. Honda je koncept opremila setom sjajnih crnih felgi, iza kojih se nalaze plava kočiona kliješta. Linija krova se brzo sužava prema stražnjem dijelu automobila, što izgleda kao mješavina dizajna Porschea 911 i Hyundai Ioniqa 6. Dominantni stražnji dio sadrži LED traku pune dužine, crni lip spojler i sjajni crni branik.

O Honda Prelude konceptu se zasad malo zna, no japanska kompanija ga opisuje kao "sportski" model koji će pružiti "užitak vožnje" i "izvrsno uzbuđenje koje nikada niste osjetili". Iz Honde su dodali da nastavljaju razvoj modela, a osim što je navedeno da je električni, detalja o pogonskom sklopu nema.