Essen motor show
0

Genesis predstavlja poseban GV70 spreman za off-road

A. M.
Hyundaijeva luksuzna marka Genesis, predstavila je prototip GV70 Project Overland, verziju posebno pripremljenu za off-road avanture. Novi prototip dobio je podignuti ovjes i druge izmjene specifične za terenska vozila.

Južnokorejski proizvođač luksuznih automobila službeno je predstavio prototip SUV-a temeljen na luksuznom SUV modelu GV70. Konkretno, riječ je o novom prototipu - GV70 Project Overland, koji je nastao u saradnji s Delta4x4, kompanijom specijaliziranom za terenska vozila, ali bez ulaženja u duboke modifikacije šasije. Naime, ovim prototipom obilježava se ujedno 40 godina od osnivanja ove kompanije.

U poređenju s običnim GV70, Project Overland dobiva, naravno, novi, povišeni ovjes. Tako je klirens prototipa veći za gotovo 51 milimetar, a model dobiva i nove 18-inčne felge na koje su namontirane terenske gume Continental ATR. Dodatno poboljšanje off-road izgleda je set dodatnih PIAA svjetala postavljenih na krov, kao i svjetla Baja Style integrisana u prednjem braniku. Za one kojima je prioritet transport osnovne opreme za njihove avanture, tu su posebno dizajnirani krovni nosači koji nudi sigurne tačke pričvršćivanja.

Projekat Overland bit će prepoznatljiv i po širim branicima i neobičnom krovnom prtljažniku. Genesis nije precizirao nikakve druge podatke o svom novom prototipu. U svakom slučaju, bit će javno izložen na Essen Motor Showu u Njemačkoj od 02. do 10. decembra, gdje će biti i demonstriran javnosti. Zanimljivo je da će ovaj koncept biti izložen na štandu Continentala.