S nekoliko "trikova"
2

Genesis predstavio koncepte Neolun i GV60 Magma kao demonstraciju evolucije brenda

D. B.
Genesis je predstavio dva nova koncepta, a to su Neolun i GV60 Magma.

Neolun najavljuje model s vrhunskom luksuznom opremom i tzv. coach vratima, sjedištima koja se mogu okretati te posebno grijanje. Na drugom kraju spektra, novi koncept GV60 Magma signalizira novi Genesisov program performansi.

Iz Genesisa kažu da ovi automobili predstavljaju "ključnu prekretnicu u evoluciji brenda".

Neoulun je pravi električni SUV s nekoliko trikova "u rukavu". Ovaj model nema B stub, što je omogućilo "otvaranje" kabine i lak pristup nakon otvaranja coach vrata koja imaju stražnju šarku ili pak prednjih vrata.

Elementi grijača su postavljeni u oblogama vrata, u podu, armaturnoj ploči i naslonima sjedišta, što podsjeća na južnokorejski "ondol" sistem grijanja u domovima. Pored toga, prednja sjedišta se mogu okrenuti prema stražnjim.

Podesivi ekran se otvara iz stropa u stražnjem dijelu, što je nešto slično BMW-ovom ekranu na stražnjim sjedištima.

Sve ovo nisu samo "fancy" karakteristike koje nikada neće biti dio produkcijskog automobila, jer u Genesisu tvrde da su ovakva rješenja izvodiva. Sistem za zabavu na stražnjim sjedištima je očigledno vjerodostojan, kao i pomenuti sistem grijanja.

Genesis je predstavio i koncept GV60 Magma, koji ukazuje na potpuno novi nivo opreme. Magma Performance Program će na kraju stići do svakog modela u ponudi. GV60 je samo početak toga i čini se da dolazi s "poboljšanom tehnologijom baterije i motora".

Pored toga, krase ga jedinstveni vanjski detalji, kao i podešavanje ovjesa i termodinamika. Širi je i niži od "normalnog" modela GV60, a usis zraka doprinosi hlađenju baterije. U unutrašnjosti su duboka sjedišta, kožne presvlake i šav s uzorkom dvostrukog dijamanta.

Konceptu GV60 Magma društvo pravi G80 Magma Special kao poboljšana verzija modela G80 s unaprijeđenim performansama vožnje. Zanimljivo je da Genesis skriva detalje o snazi, kao i performansama koje ovaj novi Performance Program nudi modelima GV60 i GV80.

Genesis je na ovu "zabavu" došao i s ranije predstavljenim konceptom X Gran Berlinetta, što je možda nagovještaj da bi se ovaj "divlji" sportski automobil mogao naći u proizvodnji.