Dovoljan za dvoje
10

Citroen SpaceTourer The Citroenist Concept je kamper koji plijeni pažnju

D. B.
Citroen SpaceTourer The Citroenist Concept ima užasno ime, ali je demonstracija odlične ideje za kompaktni pokretni dom.

Mali kamper debituje na sajmu u Bourgetu u Francuskoj, a fotografije otkrivaju šta zapravo predstavlja. Na prvi pogled se vidi da ima privlačan dizajn, gornji dio karoserije je u crno-bijeloj kombinaciji boja, dok je donji bijele boje. Dva dijela razdvaja linija Martone crvene boje, a naplaci sadrže sve tri boje.

Unutrašnjost je urađena u sličnoj šemi boja, a sadrži mješavinu svjetlosive, crne i crvene boje na sjedištima i armaturnoj ploči, kao i uzorke kombinacije boja gornjeg dijela karoserije. U kamperu komotno mogu spavati dvije osobe, a prostor za glavu se dobija podizanjem krova. Također, ima dovoljno prostora i za čuvanje bicikla. U unutrašnjosti je postavljen i TV ekran.

Koncept koristi standardni pogon SpaceTourera, a to je 2,0-litarski BlueHDI 150 turbodizelski četverocilindrični motor čija se snaga prenosi na sva četiri točka.

Ovaj koncept je sličan većem blizancu Peugeot Boxer 4X4 Conceptu koji debituje na istom sajmu, a koji posjeduje još kuhinju i kupatilo. Zasad nema planova za proizvodnju ovakvih kampera.

Vezani članci