Citroen SpaceTourer The Citroenist Concept je kamper koji plijeni pažnju

Citroen SpaceTourer The Citroenist Concept je kamper koji plijeni pažnju
10
D. B.
27.9.2019. u 10:05
4
komentara
10

dijeljenja
1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
Citroen SpaceTourer The Citroenist Concept ima užasno ime, ali je demonstracija odlične ideje za kompaktni pokretni dom.
Mali kamper debituje na sajmu u Bourgetu u Francuskoj, a fotografije otkrivaju šta zapravo predstavlja. Na prvi pogled se vidi da ima privlačan dizajn, gornji dio karoserije je u crno-bijeloj kombinaciji boja, dok je donji bijele boje. Dva dijela razdvaja linija Martone crvene boje, a naplaci sadrže sve tri boje.

Unutrašnjost je urađena u sličnoj šemi boja, a sadrži mješavinu svjetlosive, crne i crvene boje na sjedištima i armaturnoj ploči, kao i uzorke kombinacije boja gornjeg dijela karoserije. U kamperu komotno mogu spavati dvije osobe, a prostor za glavu se dobija podizanjem krova. Također, ima dovoljno prostora i za čuvanje bicikla. U unutrašnjosti je postavljen i TV ekran.

Koncept koristi standardni pogon SpaceTourera, a to je 2,0-litarski BlueHDI 150 turbodizelski četverocilindrični motor čija se snaga prenosi na sva četiri točka.

Ovaj koncept je sličan većem blizancu Peugeot Boxer 4X4 Conceptu koji debituje na istom sajmu, a koji posjeduje još kuhinju i kupatilo. Zasad nema planova za proizvodnju ovakvih kampera.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...