{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BMW pokrenuo internet-stranicu za prezentaciju tajnog sportskog automobila

S
9.9.2010. u 13:19
0
1
BMW pokrenuo internet-stranicu za prezentaciju tajnog sportskog automobila
0
BMW pokrenuo internet-stranicu za prezentaciju tajnog sportskog automobila
Njemački proizvođač automobila je pokrenuo internet-stranicu čija je svrha otkrivanje prototipa koji se koristi za testiranje benzinsko-električnog motora namijenjenog za buduće sportske automobile.
Internet-stranica www.dontblogaboutthis.com otkriva automobil za koji se očekuje da će biti prezentovan 2012. godine kao dio BMW-ovog programa "EfficientDynamics".

Sa dva kratka videosnimka i četiri fotografije prototipa baziranog na seriji 6, internet-stranica ne sadrži neke dodatne informacije o samom automobilu, osim što onih koje sugerišu da je ovaj automobill "nešto više od serije 6" i da "još uvijek nije u završnoj fazi".

Detaljnija analiza otkriva da BMW mat crne boje ima novi prednji dio sličan jednom od koncepata iz programa "EfficientDynamics" koji je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu.

Druge uočljive promjene se odnose na šire tragove točkova koji su aerodinamički optimizirani i imaju mali otpor prilikom kotrljanja.

Insajderi u sjedištu kompanije BMW u Minhenu su potvrdili za magazin "Autocar" da planiraju kreirati prototip koji će koristiti pogon testran već duže vrijeme na konceptu iz programa "EfficientDynamics".

Videosnimak novog BMW-a otkriva da je bar djelomično pogonjen električnim motorom jer ne pravi uobičajenu buku prilikom ubrzanja iz stanja mirovanja. Jedna cijev za ispušne plinove sugeriše da automobil posjeduje i konvencionalni motor kao dio spoja benzinsko-električnog pogona.Koncept iz programa "EfficientDinamics" ima pogon na sva četiri točka i koristi dva električna motora. Jedan djeluje na prednju osovinu i isporučuje 83 KS, dok drugi obezbjeđuje dodatnu 51 KS. Oba motora napaja baterija koju puni 1,5-litarski trocilindrični motor sa 161 KS.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: